Picturi

Descrierea tabloului de Vincent Van Gogh Harvest. Valea La Cro Cro


Opera de artă a fost creată de autor în 1888, în perioada cea mai fructuoasă a operei artistului. În această perioadă, printre mai multe capodopere realizate în stilul post-impresionismului, pictura „Recoltează. Valea La Cro

Pictorul s-a inspirat din natura magnifică a Provencei. Aceasta este o parte foarte specială a Franței, adesea numită colțul paradisului pe Pământ - clima și natura sunt atât de magnifice aici, pline cu aromele florilor și vânturile răcoritoare ale Mediteranei.

Schița de peisaj a fost realizată într-o manieră caracteristică artistului - o schemă de culori strălucitoare, suculentă, sunt folosite culori cu mai multe straturi. Patru culori principale au fost alese pentru Recoltare: albastru, verde, alb, galben.

Tehnica principală a operei artistului este clar vizibilă în imagine - o perie neuniformă, plasarea tonului principal și numeroase nuanțe într-un ecran plan. Van Gogh a crezut că astfel pictorul poate transmite mișcare, dinamică, oferind privitorului posibilitatea de a simți energia operelor sale.

O altă trăsătură importantă este absența completă a umbrelor, ceea ce face ca tablourile artistului să fie similare în execuție cu celebrul gravur japonez. Lumina se răspândește peste imagine, neîntâlnind obstacole, umplând cu sine tot spațiul pânzei.

Imaginea „Recoltare. Valea La Clos ”prezintă un fragment din viața rurală. În sat, țăranii se angajează în treburile zilnice. În mijlocul recoltării suferinței, artistul a căutat să-și arate toate etapele. Terenul fertil din sud a adus o recoltă bună. Fânul este colectat într-o stivă uriașă - în vârful său țăranul urcă scările.

În prim-planul din spatele gardului inegal se află mici grădini de legume cu vegetație diversă. Figura unui bărbat este prezentată aici, dar nu complet desenată, ci într-o imagine cu curea. Un alt țăran abia este vizibil în partea superioară a pânzei, el lucrează într-un câmp, o parte din care a fost deja scoasă.

Câmpuri spațioase care se întind până la munții chiar în adâncurile imaginii, clădiri mici situate la o distanță una de cealaltă, echipamente agricole - imaginea pare să emane aer curat.

Cerul albastru înalt, fără un singur nor, munții în depărtare, întinderea câmpurilor, creează privitorului un sentiment de plenitudine a vieții, reverență pentru generozitatea nesfârșită a naturii.

Pânza este păstrată în muzeul pictorului situat în Amsterdam.





Tablouri Lucas Cranach the Elder


Priveste filmarea: Loving Vincent: Animated film brings Van Goghs art to life (Septembrie 2021).